woensdag 9 september 2015

Het Rosie Effect (Don Tillman #2) || Review

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.



!Kan spoilers voor het eerste deel bevatten!

Ik koos om het eerste deel te lezen omdat het over een Autistische man gaat, mijn broertje heeft autisme en daarom vind ik het juist leuk er op zo;n manier meer over te leren in plaats van al die wetenschappelijke boeken.
Het eerste deel heb ik ook met veel plezier gelezen en vaak genoeg hard op gegrinniked om de manier waarop Don met gebeurtenissen omgaat.

Het tweede deel is gelukkig weer net zo grappig. Ipv op zoek te gaan naar een vrouw zoals in boek 1 moet Don nu leren omgaan met de zwangerschap van Rosie, natuurlijk op zijn eigen grappige manier.
Je merkt dat Don veel vooruitgang heeft gemaakt sinds het laatste boek, maar in veel opzichten is hij nog precies dezelfde. Hij gaat iets makkelijker met spontane dingen om, maar heeft eigenlijk nog steeds zijn schema's nodig, zoals op de tegels van zijn badkamer/kantoor tekenen hoe groot de baby nu is. 

Als je net zo hebt genoten van het eerste boek als ik, dan moet je ook zeker deze lezen. Het is vooral interessant, je leert toch weten hoe een autist met dingen omgaat, maar vooral ook erg grappig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten